NYHET! Organisk plantenæring og torvfri jord  - Dyrk dine vekster naturlig

NYHET! Organisk plantenæring og torvfri jord - Dyrk dine vekster naturlig

Visste du at det finnes både plantenæring og torvfrie jordprodukter som har gjennomgått en avansert kompostering slik naturen har gjort i millioner av år? Med FRODI-serien kan du dyrke naturlig. 

Enten man dyrker sin egen mat, mat for andre, eller rett og slett bare ønsker en fargerik hage – så er det et hav av produkter å velge i som kan hjelpe deg på veien. Med grønne fingre kommer også gjerne økt kunnskap. For mange blir målbildet å unngå så mye kunstige tilsetningsmidler i maten som mulig, eller at det man foretar seg skal ha minst mulig negativ effekt på kloden vår. Det er viktige verdier for Soil Lab også. Faktisk så viktige at vi har valgt å ta tak i diverse problemstillinger for å løse slike oppgaver.

Hvert eneste år setter tusenvis av dyrkere fra hobbynivå til kommersiell industri, frø i jorden, som på et eller annet vis skal bli til noe av verdi. En utvikling fra frø-stadiet til grønnsak, korn, eller en vakker Hortensia – bør ha en kombinasjon av flere ting, for eksempel vann, lys, jord og næring. 

Jord man kjøper i dag inneholder veldig ofte torv. Torv er velkjent for mange, men like velkjent er kanskje ikke miljøpåvirkningene torv har på kloden vår. Når torv graves ut frigjøres nemlig store mengder metan og CO2. Med andre ord påvirker denne prosessen klimaet vårt på en negativ måte. Torv inneholder heller ingen egen næring, og er i tillegg dårlig til å holde på næring den blir tilført, noe som krever en vesentlig nærings-oppfølging fra dyrkeren. Hva om jeg fortalte deg at det finnes en fantastisk erstatning til torv- og torvredusert jord? Her i Soil Lab produserer vi nemlig jord etter en nøye utvalgt oppskrift uten både torv, og kokosfiber fra Asia som ofte har blitt brukt som en torverstatning. Vår jord er sammensatt av det jord faktisk består av; Humus, leire, sand og kompost. For oss har det hele veien vært et viktig mål at vi ikke bare skal lage gode produkter for deg som forbruker, men også at vi skal ta tak i, og løse et stort samfunnsproblem. Avfall fra butikker, restauranter, fiskeoppdrett og annen biomasse som tidligere ville blitt søppel settes hos oss i system, og blir til bærekraftige produkter som du trygt kan bruke i din dyrkeprosess. Vi komposterer nemlig dette, slik naturen har gjort i millioner av år. For vi har tro på naturen.

Våre produkter i FRODI-serien lanseres nå for salg, og vi håper at du som hjemmedyrker vil trives med våre produkter. Følg oss gjerne i sosiale medier, eller meld deg på vårt nyhetsbrev slik at du er først ut til å få med deg spennende begivenheter som vi har planlagt fremover. Sammen med oss blir dyrkeprosessen din så jordnær som mulig, i tillegg til at du bidrar med å løse et kjempestort samfunnsproblem. Tenk at det kan være så enkelt.

For mer informasjon om våre produkter, trykk her: FRODI-serien

Tilbake til bloggen